Milieu- en natuurorganisaties sturen brief naar provincie

59915706_578092192598890_7065724819856332895_n

In een brief aan de Statenleden van de provincie hebben natuur- en milieuorganisaties in Noord-Holland opgeroepen om de werkzaamheden rondom Circuit Zandvoort tijdelijk stil te laten leggen, totdat alle vergunningen definitief zijn verleend. Dat meldt RTL Z.

Door de werkzaamheden zijn volgens de organisaties de leefgebieden van de beschermde zandhagedis en rugstreeppad ‘permanent’ vernield. Daarnaast vrezen zij de gevolgen van de werkzaamheden waarmee volgende maand wordt begonnen. Deze vinden plaats voordat de provincie de bezwaren van de milieu- en natuurorganisaties kan behandelen. Deze zittingen staan namelijk pas eind volgende maand gepland.

Gerechtelijke procedures

Over de werkzaamheden rondom het circuit lopen al diverse bezwaren, handhavingsverzoeken en rechtszaken bij de provincie en de rechtbank in Haarlem.

In de aanloop naar de eerste Nederlandse Formule 1-race in 35 jaar moet het Circuit Zandvoort flink onder handen worden genomen. En daar is redelijke haast bij want de Dutch Grand Prix staat gepland voor 3 mei 2020.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen