Zandvoort-Jumbo-Racedagen-2018-Max-Verstappen-Red-Bull-Racing-07

Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) stapt naar de rechter. Deze club stelt dat de organisatie van de Dutch Grand Prix in Zandvoort haar vergunningen niet op orde heeft.

"De bestaande vergunning is op drijfzand gebaseerd. Die is afgeleid van een eerdere vergunning, die al in 2006 blijkt vervallen", zegt John Vollenbroek namens MOB in het AD. Volgens hem stoot de Dutch Grand Prix grote hoeveelheden stikstof uit die het omringende natuurgebied beschadigen.

Rechtszaken

Met de gang naar de rechter schaart Mobilisation for the Environment zich in het rijtje clubs van natuurbeschermers dat al een rechtszaak aanspande. Eerder vocht MOB samen met andere organisaties met succes tegen de stikstofaanpak van de overheid, waardoor duizenden bouwprojecten stil kwamen te liggen.

Afgelopen weekend verzekerde minister Bruno Bruins van sport in het programma WNL op Zondag dat het kabinet er alles aan gaat doen om de Dutch Grand Prix op 3 mei door te laten gaan. De organisatie van de Grand Prix spreekt tegen dat de stikstofnormen zullen worden overschreden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen