Moeilijke eerste dag in Assen voor Bendsneyder

190628_NED_Bendsneyder_FP106

Na de eerste dag van de Dutch TT is er werk aan de winkel voor NTS RW Racing GP. Bo Bendsneyder sloot de vrijdag af op de 24ste plaats met een tijd van 1.38.661. Dat is ver verwijderd van waar het team en de rijder hadden gehoopt en verwacht.

Bendsneyder kwam tijdens de trainingen een paar keer binnen om aanpassingen te laten doen aan de machine, maar dat bracht de Nederlander niet de zo gewenste verbeteringen. De snelste tijd in de Moto2 werd gereden door Brad Binder. Bendsneyder zat 1.263 achter zijn voormalige teamgenoot.

Bo Bendsneyder: “Dit was een heel moeilijke dag. We hebben niet de setup kunnen vinden die me verder helpt. Ik heb weinig gevoel met de motor en we begrijpen niet precies waar het probleem zit. We hebben veel veranderd - de vering harder en zachter, iets hoger, iets lager - zowel tijdens de trainingen als tussen de trainingen in, maar we hebben het nog niet kunnen vinden. Zoveel problemen als hier hebben we nog niet eerder gehad. Het is zuur dat het juist hier, in mijn thuiswedstrijd is. Op zich zegt het nog niet zoveel. Vorig jaar stond ik ook ver achteraan, maar eindigde ik toch als veertiende. Dat is niet waar we nu vanuit gingen, maar de lat bijstellen gedurende het weekend is niet ongewoon. Ik heb er goede hoop op dat we wel een oplossing vinden.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden