Moeizaam Porsche Carrera Cup weekend voor Kay van Berlo

door Tim Koenders
SI202011010144_news

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Kay van Berlo terug op zijn race in de Duitse Porsche Carrera Cup. Het was een moeizaam weekend voor Kay. In de regen was er contact met een andere rijder waardoor hij terug naar binnen moest. In de tweede race eindigde hij als tiende na een fout.

“Het was een moeizaam weekend met een beperkt aantal punten. De vrije trainingen zagen er goed uit, de snelheid zat er goed in en we zaten de hele tijd rond de vijfde plaats. Dat is nog niet geweldig maar het kan nog een stuk slechter. Uiteindelijk was de startplek voor race één plek zes en voor race twee plek acht. Het hele weekend was het nat en dat maakt het altijd uitdagend. Zeker omdat het een nieuw baantje was en met de Porsche Carrera zonder traction control en zonder ABS is dat gewoon uitdagend.”

“In race één een slechte start en in dezelfde ronde ook nog contact gehad met iemand. Hierdoor moesten we de pits in met schade en was het einde verhaal. In race één dus geen punten. In race twee zijn we zoals gezegd als achtste gestart. Bij de start hebben we een positie weten te winnen. Later in de race maakte ik een fout waardoor ik naast de baan kwam. Gelukkig kon ik verder zonder schade maar ik moest wel weer achteraan beginnen. Uiteindelijk van plek achttien nog teruggereden naar plek tien. Dat is zeker niet waarvoor we komen.”

De hele update van Kay van Berlo is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen