Mogelijk zeven of acht sprintkwalificaties in 2022

door Jacobine van den Berg
SI202107170300_hires_jpeg_24bit_rgb

In 2022 zal mogelijk een derde van de verwachte 23 races het sprintformat hebben. F1-baas Stefano Domenicali liet tegenover Sky Sports weten dat de F1-organisatie serieus aan het overwegen is om het aantal sprintkwalificaties in 2022 nog verder uit te breiden.

In 2021 is er in Silverstone en Monza geëxperimenteerd met dit nieuwe format. In het sprintformat wordt de traditionele kwalificatie op vrijdag verreden, die de startopstelling voor de sprintkwalificatie op zaterdag bepaalt. Tijdens de sprintkwalificatie zal er vervolgens gestreden worden om de startopstelling voor de daadwerkelijke race op zondag. Daarnaast verdient de top-3 ook nog een klein aantal WK-punten. Het sprintweekend zal dit jaar ook nog gaan plaatsvinden in São Paulo.

"Het overgrote deel van de reacties is positief. Ook de promotors van de races zijn heel blij, want het is iets nieuws en er is actie op vrijdag, zaterdag en zondag”, aldus Formule 1-ceo Stefano Domenicali. "Het sprintformat kunnen we niet op elk circuit inzetten dus er is nog veel om over na te denken. Uiteindelijk willen we naar een situatie dat dit format bij ongeveer een derde van de races wordt gebruikt. We moeten de juiste, strategische beslissing nemen. Tijdens zeven of acht weekenden volgend jaar? Dat is een mogelijkheid.”

Lees ook: Alex Albon: “Toekijken was een marteling”

Lees ook: Asfalt Istanbul Park behandeld om griplevels te verbeteren

Lees ook: ‘Motorreglement 2026 rond, opening voor Porsche en Audi’

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden