Mondkapjes grootste uitdaging voor Ferrari

door Tim Koenders
1920x1080-Mattia-Binotto-Laurent-Mekies-Ferrari-GP-Canada-2019

Laurent Mekies, sportief directeur van Ferrari, heeft laten weten dat hij verwacht dat de mondkapjes de grootste uitdaging voor Ferrari zullen zijn. Volgens Mekies is iedereen er al wel een beetje aan gewend, maar als je op een circuit moet werken waar het 40 graden is wordt het al anders.

Volgende week gaat de Formule 1 eindelijk weer beginnen. De eerste Grand Prix zal verreden worden op de Red Bull Ring en de voorbereidingen zijn al in volle gang. Zo hebben de meeste teams al getest om te kijken hoe alle protocollen in de praktijk werken. Eén van de veiligheidsvoorschriften is het gebruik van mondkapjes. Laurent Mekies, sportief directeur van Ferrari, verwacht dat het gebruik van mondkapjes nog wel eens de grootste uitdaging zou kunnen zijn.

“Iedereen raakt er al wel een beetje aan gewend, het wordt een deel van ons normale leven. We dragen ze al in de fabriek en op kantoor, maar dat is 1 ding. Het wordt al anders als je een mondkapje moet dragen als het buiten 40 graden is. Dat zal een echte uitdaging zijn.” Ferrari heeft al maatregelingen genomen, zo krijgen de werknemers meerdere pauzes. Ook kijkt Ferrari of het doen van ademhalingsoefeningen het gebruik makkelijker kan maken.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden