Moto3-coureur Dupasquier (19) overleden na crash Mugello

door Julia Onclin
jason-dupasquier

De 19-jarige Zwitserse motor-coureur Jason Dupasquier is overleden als gevolg van een zware crash op het circuit van Mugello. Dupasquier beleefde een zware crash tijdens de Moto3-kwalificatie en werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis in Florence gebracht. Daar is de jonge Zwitser aan zijn verwondingen bezweken.

Jason Dupasquier, die bezig was aan zijn tweede seizoen, kwam tijdens de kwalificatie op het circuit van Mugello in Italië ten val. Daarbij werd de Zwitser gelanceerd. Vervolgens werd Dupasquier ook nog aangereden door een andere coureur die niet meer om hem heen kon.

Zware verwondingen

Hulpdiensten waren meteen massaal te plaatse en er werd met man en macht gewerkt om de 19-jarige te stabiliseren zodat hij overgebracht kon worden naar het ziekenhuis in Florence. Eenmaal in het ziekenhuis bleek dat Dupasquier zware verwondingen aan zijn hoofd, borst en buik had. Er werd al gesproken over ernstig hersenletsel.

Zondagochtend liet het team waar Dupasquier voor reed, Prüstel GP, nog weten de Grand Prix van Italië niet mee te doen. "De situatie van Jason is nog steeds kritiek, al onze gedachten zijn bij hem", liet het team weten.

Overleden

Niet veel later daarna bracht Dorna naar buiten dat de jonge Zwitser in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden is. "Ondanks de beste inspanningen van het medische team en iedereen die de coureur heeft verzorgd, heeft het ziekenhuis bevestigd dat Dupasquier helaas is bezweken aan zijn verwondingen", zo staat er in de verklaring van Dorna.

Vanuit de motorsportwereld wordt geschrokken gereageerd op het overlijden van de 19-jarige Dupasquier. Teams en coureurs uit verschillende motorsportklassen betuigen steun aan de nabestaanden van de jonge Zwitser.

Lees ook: Red Bull beslist pas tijdens zomerstop over toekomst Pérez

Lees ook: Vasseur: “Late opheldering flexi-achtervleugel FIA jammer”

Lees ook: Verstappen mocht niet voor snelste raceronde Monaco gaan

door Julia Onclin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden