Moto3: Vroege crash Bendsneyder, winst voor Mir

170326_Qatar_Moto3_finish

Al in ronde 3 zat de openingswedstrijd van het seizoen 2017 er min of meer op voor Bo Bendsneyder. De 18-jarige Rotterdammer was als vierde begonnen aan de Moto3-race van de GP van Qatar, maar in bocht 6 van de derde ronde werd hij van de baan getikt door zijn Belgische maatje Livio Loi. Bendsneyder kon de wedstrijd wel uitrijden, maar kwam als 26ste over de finish, op meer dan een minuut achterstand op racewinnaar Joan Mir.

Waar het voor Bendsneyder helemaal mis ging, ging het bij Mir helemaal goed. Geen moment reed de jonge Spanjaard buiten de top 3, waarin hij een hevig gevecht voerde met Andrea Migno, Jorge Martin, John McPhee, Aron Canet en Romano Fenati. McPhee dook als eerste de laatste ronde in, maar halverwege wist Mir de Schot te passeren en knap voor te blijven op het lange rechte stuk naar de finish.

Favorieten stellen teleur

Met de tweede plaats was McPhee echter dik tevreden. Niet eerder haalde hij het podium onder droge omstandigheden. “Dit is de best mogelijke start van het seizoen voor het nieuwe British Talent Team”, vond McPhee.

Voor Mir was het de tweede overwinning in zijn Grand Prix-carrière en een welverdiende. “Het was een lastig weekend en een moeilijke race”, analyseerde Mir aan de finish. “Het was de eerste wedstrijd op de nieuwe Honda en het team heeft geweldig werk geleverd door me een perfecte machine te geven.”

Ronduit teleurstellend waren titelfavorieten Enea Bastianini - de nummer 2 van de afgelopen twee seizoenen - die zestiende werd, en Nicolo Bulega, die met de veertiende plaats genoegen moest nemen.

Foto’s: MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden