Moto3-zege voor Bezzecchi, Martin man van de wedstrijd

180408_ARG_Bezzecchi

Bij de start van de Moto3-race van de Grand Prix van Argentinië schoot Marco Bezzecchi als een duveltje uit een doosje weg. Niemand kwam nog in de buurt van de 19-jarige Italiaan, die met bijna 5 seconden voorsprong als eerste over de streep kwam van het circuit Termas de Rio Hondo. Het was de eerste GP-zege voor Bezzecchi, die na twee races de derde plaats in het WK bezet.

Een beweging buitenom in de eerste bocht en dat was genoeg voor Bezzecchi om de leiding te grijpen en die niet meer af te geven. Hij bouwde een voorsprong op van ruim 7 seconden en nam geen risico’s. Achter hem vochten Aron Canet, Fabio di Giannantonio, Jaume Masia en Adam Norrodin een verbeten strijd, die voor Masia resulteerde in een crash.

De zege van Bezzecchi was de eerste in bijna een jaar voor KTM, maar de zoveelste voor een coureur uit de opleiding van Valentino Rossi. De meester zelf kwam zijn talent, die rijdt voor het Duitse Redox Prüstel-team, persoonlijk feliciteren.

https://twitter.com/twitter/statuses/982997608288346113

Dankzij zijn tweede tweede plaats – ook in Qatar stond hij op die trede van het podium – nam Canet de leiding in het WK over van Jorge Martin. De Spanjaard was één van de zes coureurs die de gok namen op slicks te vertrekken. De winnaar van Qatar besloot dat echter pas na de warmup-lap. Terwijl de rest van het veld van start ging, werden bij Martin nog banden gewisseld. Op 50 seconden achterstand begon hij aan de race, maar al vrij snel bleek dat er nauwelijks verschil was in de rondetijden tussen de rijders op slicks of regenbanden. Gedurende de race was Martin zelfs dik in het voordeel: hij reed 3 seconden per ronde sneller dan Bezzecchi. Toch duurde het nog tot de voorlaatste ronde voor Martin in de punten reed. In de slotronde haalde hij nog vier man in, om als elfde toch nog 5 waardevolle punten op te halen, zodat hij nu tweede staat in het kampioenschap.

Foto: MotoGP.com

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden