MotoGP-coureurs maken kennis met materiaal voor 2019

181120_Lorenzo

In Valencia hebben de MotoGP-coureurs hun eerste testdag gehad met het materiaal voor 2019. Voor Jorge Lorenzo, Johann Zarco, Andrea Iannone, Franco Morbidelli en Hafizh Syarhin betekende dat de eerste keer op een ander merk. Voor Pecco Bagnaia, Joan Mir, Fabio Quartararo en Miguel Oliveira was het de eerste kennismaking met een MotoGP-machine. Voor de anderen was het vooral de eerste gelegenheid om nieuwe onderdelen voor het volgende seizoen uit te proberen.

181120_Vinales-e1542737638214
Maverick Viñales was de snelste. Foto: MotoGP.com

Zo reden Maverick Viñales en Valentino Rossi met de 2019-versie van de Yamaha en daarmee waren beiden opvallend snel. Viñales reed, met zijn nieuwe nummer 12, de snelste tijd. Voorafgaand aan de test had de Spanjaard al laten weten alleen maar met het 2019-motorblok te willen werken om daarvan goed te kunnen voelen en uitproberen wat de mogelijkheden zijn.

Bij Honda had Marc Marquez de beschikking over twee 2019-machines en zijn 2018-motor als referentie, maar de wereldkampioen werkte alleen maar met de nieuwe machine, waarmee hij de tweede tijd reed. De aandacht ging echter vooral uit naar zijn nieuwe teamgenoot Jorge Lorenzo, die niets mocht zeggen over zijn eerste indruk van de Honda en in volledig zwarte uitrusting reed, zonder andere sponsoruitingen dan zijn persoonlijke sponsors, omdat hij formeel nog tot 31 december onder contract van Ducati staat.

181120_Zarco-e1542737701874
Johann Zarco op de nieuwe KTM. Foto: MotoGP.com

Johann Zarco mocht wel al in volledige KTM-outfit rijden, omdat hij niet bij Yamaha onder contract staat, maar bij Tech3, dat nu ook met KTM’s gaat rijden. Zarco was aan het eind van de ochtend de eerste van het spul die de baan op ging in Valencia.

Van de rookies was Moto2-kampioen Bagnaia de snelste op de eerste testdag – eigenlijk maar een halve, want voor de middag was de baan nog te vochtig om te gaan rijden en om half vier ’s middags begon het opnieuw te regenen. Bagnaia was sneller dan zijn nieuwe Alma Pramac Ducati-teamgenoot Jack Miller, die vanwege een technisch probleem met de 2019-Ducati maar een beperkt aantal ronden kon rijden, maar wel al zeer te spreken was over de nieuwe machine.

181120_Bagnaia-e1542737813644
Pecco Bagnaia was op de Pramac Ducati de snelste rookie. Foto: MotoGP.com

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden