MotoGP Duitsland: Marquez toch de snelste op dag 1

190705_marquez_©motogp

Eén ronde stevig aanzetten was voldoende voor Marc Marquez om zijn plaats op te eisen als King of the Ring. Negen keer op rij stond Marquez op de Sachsenring op poleposition, negen keer won hij de MotoGP van Duitsland. Maar nu is er Fabio Quartararo en de jongeling is vastbesloten Marquez van zijn troon te stoten.

In de eerste vrije training was Quartararo (Yamaha) de snelste. Ook het grootste deel van de tweede vrije training, maar in de slotfase liet Marquez (Honda) even zien dat hij niet van plan is zijn kroon zonder slag of stoot af te staan aan de volgende generatie. Met zijn 1.20.705 was de regerend wereldkampioen 0.341 sneller dan Alex Rins (Suzuki) en 0.360 rapper dan Quartararo.

De Fransman werd in twee snelle rondes gehinderd, eerst door teamgenoot Franco Morbidelli, daarna door LCR Honda-rijder Takaaki Nakagami, die nog last heeft van de crash in Assen met Valentino Rossi. De frustraties van Quartararo moesten na afloop van de training worden gekalmeerd door Petronas Yamaha-teammanager Wilco Zeelenberg: ‘Rustig! Het is nog maar vrijdag. Derde worden is helemaal niet erg.’

https://twitter.com/MotoGP/status/1147122439991779328

Maverick Viñales, de winnaar van de TT van Assen vorig weekend, sloot de eerste dag van de MotoGP van Duitsland af als vierde. Dat was toch wel met een aanmerkelijk verschil ten opzichte van teamgenoot Valentino Rossi, die na zijn debacle in Assen op vooruitgang hoopte, maar genoegen moest nemen met de tiende plaats. The Doctor staat daar net achter het Ducati-duo Danilo Petrucci, die ook volgend jaar bij het fabrieksteam blijft, en Andrea Dovizioso.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden