MotoGP-race stilgelegd wegens hevige regen

181118_VAL_rodevlag_1

De MotoGP-race van de Grand Prix van Valencia is stilgelegd wegens hevige regen. Bij het ingaan van ronde 15 van de 27 werd de rode vlag gezwaaid, net op het moment dat Andrea Dovizioso de leiding had overgenomen van Alex Rins. Toen waren al negen coureurs, onder wie Marc Marquez en Maverick Viñales, door valpartijen uit de wedstrijd.

Op de startgrid was het opnieuw gaan regenen, en die regen werd steeds erger. De eerste helft was op z’n minst chaotisch te noemen, met crashes voor Aleix Espargaro, Jack Miller, Tom Luthi, Michele Pirro, Danilo Petrucci, Pol Espargaro, Marc Marquez en Andrea Iannone.

https://twitter.com/MotoGP/status/1064152504441688065

Bij Marquez’ crash in bocht 9 schoot opnieuw de schouder uit de kom, zoals ook zaterdag al gebeurde in de kwalificatie. In de dertiende ronde ging ook polesitter Maverick Viñales, rijdend in vierde positie, keihard onderuit. Pirro en Pol Espargaro konden weer opstappen.

In de stromende regen maakte ook Alex Rins, die al vroeg de leiding had genomen, een fout waardoor Andrea Dovizioso en Valentino Rossi – gestart op de zestiende plaats – hem voorbij komen.

https://twitter.com/i/status/1064148581681164288

Dat was het punt waarop de wedstrijdleiding besloot de race stil te leggen bij het ingaan van ronde 15. Dat was niet genoeg om de race volledig af te vlaggen: daarvoor geldt driekwart van de afstand.

De volgorde van de laatste volledige doorkomst (ronde 13) geldt als startvolgorde voor de herstart voor veertien ronden, wat betekent dat er maar zestien rijders aan de start staan. De grid voor de herstart: Rins - Dovizioso - Rossi / Pedrosa - Zarco - Nakagami / Bautista - P. Espargaro - Redding / Syahrin - Lorenzo - Bradl / Pirro - Abraham - Torres / Smith.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden