Motorfabrikanten Formule 1 sluiten ook tijdelijk de deuren

f1.c410

In overleg met de FIA hebben de motorfabrikanten afgesproken tijdelijk hun afdelingen te sluiten. Auto, Motor und Sport meldt maandag dat de partijen overeengekomen zijn om in april de deuren drie weken te sluiten, met als doel geld te besparen nu er voorlopig niet geracet gaat worden. 

De proefbanken bij Mercedes, Ferrari, Renault en Honda staan voorlopig stil. Bij Ferrari is dit al langer het geval, gezien het feit dat het openbare leven in Italië al langer stilstaat. Mercedes heeft de fabrieken in Brackley en Brixworth sinds 28 maart gesloten en Renault deed dat op 20 maart. Honda heeft daarentegen nog niet aangegeven bij de FIA, vanaf wanneer de fabrieken dicht gaan.

De verschillende onderdelen van de motor hoeven dit jaar minder kilometers te maken, omdat verwacht wordt dat het aantal races een stuk minder gaat worden dit jaar. De regelgeving blijft onveranderd hoeveel eenheden er gebruikt mogen worden in een seizoen.

Eerder is er overeengekomen dat het nieuwe technische reglement voor 2021 met een jaar wordt opgeschoven en dat er vanaf februari 2021 pas gewerkt mag worden in de windtunnel aan het nieuwe autoconcept van 2022.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen