Motorfabrikanten willen motorformule toch behouden

AP-1VXFJX7ZW1W11_news

Het leek allemaal in kannen en kruiken. Vanaf 2021 zou er met een nieuwe motorformule in de Formule 1 worden gereden. De contouren van de reglementswijziging werden vorig jaar oktober door de FIA en Formule 1-eigenaar Liberty Media gepresenteerd. Maar de motorfabrikanten lijken hun mening toch te hebben bijgesteld.

In het oorspronkelijke plan zou de MGU-H worden geschrapt. Hierdoor zouden de motoren minder complex worden, waardoor de Formule 1 ook interessant zou zijn voor andere fabrikanten. Omdat er zich geen nieuwe fabrikanten hebben gemeld, hebben Mercedes, Ferrari en Renault tijdens een vergadering van de Strategy Group besloten ondanks eerder toezeggingen de MGU-H toch te behouden.

Red Bull kind van de rekening

Volgens AutoBild komt dit besluit hard aan bij Red Bull Racing. De renstal zou met Porsche, dat meewerkte aan de nieuwe motorformule, gaan samenwerken indien het nieuwe reglement zou worden ingevoerd.

"Als de motoren blijven zoals ze zijn, en dat ziet er op dit moment zo uit, zal Porsche niet komen. En of wij er in 2021 dan nog zijn, is uiterst onwaarschijnlijk. We hebben voor 2021 geen motor", zegt Red Bull-adviseur Helmut Marko. Red Bull heeft met de huidige motorleverancier Honda een contract tot en met 2020. "Als Honda ermee stopt, dan is dat het."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen