Nannini wint tweede Formule 3-race Hongarije

01-Matteo-Nannini-HWA-RACELAB-C-Formula-Motorsport-Limited

Matteo Nannini heeft de tweede Formule 3-race van Hongarije gewonnen. De Italiaan wist vlak na de start de leiding over te nemen en gaf deze niet meer uit handen. Enzo Fittipaldi kwam als tweede over de finish gevolgd door Roman Staněk.

Enzo Fittipaldi kwam goed weg vanaf pole, maar moest al snel verdedigen omdat Matteo Nannini nog beter weg was vanaf de derde plek. De Italiaan pakte bij de start meteen Staněk en voerde de druk op Fittipaldi op. Verder achteraan het veld kwam MP Motorsport-coureur Victor Martins heel slecht weg. Niet best voor de jonge coureur die de punten goed kan gebruiken.

Heerlijk gevecht Schumacher en Hauger

Toen de DRS gebruikt mocht worden, haalde Nannini Fittipaldi meteen in. De Italiaan wist niet veel later een gaatje te creëren, maar moest wel oppassen. Hij kreeg namelijk twee keer een waarschuwing wegens het overschrijden van de track limits. Wat volgde was een DRS-trein van coureurs die dicht op elkaar reden, maar elkaar toch niet heel makkelijk voorbijkwamen.

Matteo Nannini / Enzo Fittipaldi / Roman Stanek / Formule 3 / Hongarije / 2021
Foto: FIA Formula 3 (Lars Baron/Getty Images)

Het team van Fittipaldi wilde ondertussen dat hij de druk op Nannini opvoerde, maar dat werd nog lastig. De Italiaan was namelijk al bijna 3 seconden los van de rest van het veld en Fittipaldi voelde de hete adem van Staněk in zijn nek. Een heerlijk gevecht vond ondertussen verder achterin het veld plaats. David Schumacher, Dennis Hauger en Jack Doohan waren verwikkeld in een heerlijke strijd om de vijfde, zesde en zevende plek. Ze lieten elkaar net in leven en verdedigden met hand en tand.

Matteo Nannini / Enzo Fittipaldi / Roman Stanek / Formule 3 / Hongarije / 2021
Foto: FIA Formula 3 (Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Hauger leidt kampioenschap

De rest van de race verliep zonder al te veel noemenswaardigheden. Nannini ging er met de winst vandoor. Fittipaldi kwam als tweede over de finish gevolgd door Staněk. Voor de stand in het kampioenschap verandert er niet veel. Hauger leidt de dans nog steeds met 121 punten. Achter hem heeft Olli Caldwell de tweede plaats met 82 punten. De derde plek is momenteel van Jack Doohan met 74 punten.

Lees ook: Lewis Hamilton: “Boegeroep geeft me juist energie”

Lees ook: Max Verstappen: “We liggen hele weekend al achter”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Hongarije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen