NASCAR update Rick Winkelman: "Beste wedstrijd van dit jaar"

2020nov2-chase-elliott-clock1-625x340-1

Chase Elliot won in Martinsville en verzekerde daarmee een plekje bij de laatste vier. De man met de meeste overwinningen van het seizoen, Kevin Harvick, lukte het niet om zich te kwalificeren voor 'the round of four'.

'Het feit dat er nog vier coureurs moesten uitvallen zorgde voor ultraspanning en knotsgekke situaties.' Zo legt Rick Winkelman uit. 'Er werd heftig geracet maar we hebben onze 'championship four' bij elkaar.' Dat zijn Joey Logano, Brad Keselowski, Denny Hamlin en Chase Elliot.

De grote afwezige is Kevin Harvick. Hij was kampioen van het reguliere seizoen en wist negen wedstrijden te winnen. Hij had echter een slechte avond en een mindere laatste fase van het seizoen. 'En dat kun je je nou eenmaal niet permitteren in de play-offs.' Aldus Winkelman.

Aanstaande zondag wordt het NASCAR-kampioenschap beslist. Logano, Keselowski, Hamlin en Elliot gaan daar uitmaken wie de titel grijpt. Degene wie het hoogst eindigt wordt gekroond tot kampioen in Phoenix. 'En dat klinkt niet alleen heel spannend, dat gaat het ook worden.' Zo sluit Ziggo Sport's NASCAR commentator af.

De hele audio-update van Rick Winkelman is te beluisteren op Grand Prix Radio. De NASCAR seizoensfinale is komende zondagavond te zien op Ziggo Sport.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden