NASCAR update Rick Winkelman: "Hamlin wint knotsgekke race"

GettyImages-1278490199-780x520-1

Denny Hamlin lag bij het ingaan van de laatste bocht in Talladega nog op de vijfde positie. totdat DiBenedetto wijd gaat en Eric Jones de muur raakt. Buescher op plek drie moet uitwijken net als de vierde gepositioneerde Byron. Hamlin ligt plots op de eerste plek en behoudt die tot de finishlijn, waar zeven á acht auto's naast elkaar binnen honderdsten van seconden overheen gaan.

'Het was een superrace op de superspeedway, met heel veel spektakel.' Zo beschrijft Rick Winkelman de Talladega 500. 'Meteen in de eerste ronde al een crash, maar ook hele gave acties en grote mannen die het lastig hebben. Denk aan Kyle Busch, de regerend kampioen, het lijkt erop dat hij zich dit jaar niet kan plaatsen bij de laatste acht van de play-offs en dus ook niet zijn titel kan verdedigen.'

GettyImages-1278483248-807x520-1-700x451
zie helemaal linksboven de auto van regerend kampioen Kyle Busch, die na deze crash zijn race moest staken

Er is nu nog één race te gaan in de 'round of twelve' van de NASCAR play-offs. Volgend weekend vallen vier van de twaalf rijders die nu nog meedoen om het kampioenschap af. Dan gaat de NASCAR naar de volgende ronde van de play-offs, 'the round of eight'. Die race zal verreden worden op de 'roval' van de Charlotte Motor Speedway. 'Half 'Road Course' half 'Oval'. Zo legt Winkelman uit. Kurt Busch, het broertje van regerend kampioen Kyle zit samen met Denny Hamlin al bij de beste acht omdat zij een overwinning hebben gehaald tijdens 'the round of twelve'.

De hele audio-update van Rick Winkelman is te beluisteren op Grand Prix Radio.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden