NASCAR-update Rick Winkelman: ”Johnson niet door naar play-offs”

Lewis

De laatste NASCAR race van het reguliere seizoen in Daytona werd afgelopen weekend verreden, dus moesten er 16 namen bekend worden die doorgaan naar de play-offs (die uit 10 wedstrijden bestaat). Alle andere coureurs die niet in de play-offs zitten rijden uiteraard wel de rest van de wedstrijden ook gewoon mee, maar kunnen geen kampioen meer worden. Wel gewoon nog wedstrijden winnen, prijzengeld verdienen etc. Dus er wordt ook voor die mannen die dus niet meer de titel kunnen pakken nog steeds stevige wedstrijden georganiseerd.

'Wie niet bij 'de beste 16' zit is zevenvoudig kampioen Jimmie Johnson, die tot het laatste moment nog een klein kansje had om toch nog bij die beste 16 terecht te komen, maar dat lukte hem niet. Hij was goed onderweg, scoorde heel veel punten bij de tussensprints. Het leek allemaal goed te gaan, maar zoals wel vaker de laatste 1,5 jaar had Johnson pech, was buiten zijn schuld betrokken bij een crash dus Jimmie Johnson zit niet in de play-offs. Hij zal ook nooit achtvoudig kampioen worden, want dit is zijn laatste volledige seizoen in de NASCAR CUP Series. Dale Earnhardt, Richard Petty, Jimmie Johnson de mannen die zeven NASCAR titels hebben maar Johnson had dus naar die achtste kunnen gaan maar dat gaat hem niet lukken', vertelt Rick Winkelman.

https://twitter.com/TeamHendrick/status/1299835815791669248

'Hij gaat trouwens volgend jaar nog wel af en toe een NASCAR CUP race rijden en hij gaat ongeveer 13 IndyCar race’s rijden, eigenlijk alle wedstrijden van het IndyCar seizoen behalve de Super Speedway. Dus ook niet de Indy 500, voorlopig althans niet, hij vindt dat toch allemaal te gevaarlijk en dat hoeft hij ook niet perse. Maar als hij het leuk vindt, wie weet. Dat zou IndyCar in Amerika trouwens wel een enorme boost geven want NASCAR is in Amerika veel groter dan IndyCar en als Jimmie Johnson daar dan gaat rijden in IndyCar is dat voor die serie ook heel goed. De NASCAR-mannen die dus wel zijn geplaatst voor de Play-offs die gaan verder komend weekend in Darlington en over 10 wedstrijden weten we wie er de kampioen is. Tot die tijd nog genoeg spektakel.'

De volledige audio-update van Rick hoor je ook terug op Grand Prix Radio.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden