NASCAR update Rick Winkelman: Logano winnaar in koud Kansas

GettyImages-1280948809-e1603057339352

De eerste race van de 'round of eight' in de NASCAR werd gisteren verreden. Van de auto's die aan de start stonden kunnen er nog maar acht kampioen worden. Degene die wint plaatst zich voor de volgende ronde van de play-offs. Dat was gisteravond Joey Logano.

'Het was steenkoud, tussen de 3 en 6 graden, met een koude wind. Winter in Kansas.' Zo trapt Winkelman af. 'Maar ook heel veel spanning in Kansas.' Joey Logano wist dus te winnen en maakt nu een goede kans in de strijd om het kampioenschap. Een ander die meerijdt in de 'round of eight' is Kurt Busch. Hij maakt ook nog kans op het kampioenschap, maar die kans werd aanzienlijk verkleint toen zijn motor het gisteren begaf. 'Hij heeft nu serieus problemen, hij moet heel veel punten gaan scoren in de komende twee wedstrijden als hij zich nog wil plaatsen bij de laatste vier. Een race winnen kan natuurlijk ook.' Zo legt Ziggo Sport's NASCAR commentator uit.

'De race was erg goed op Kansas, want de druk is enorm hoog. Bij die acht coureurs die door willen naar de laatste vier, maar ook bij de anderen die ook nog een race moeten winnen dit seizoen om het team tevreden te stellen. Het komt nu allemaal op een prachtige manier samen.' Zo sluit Winkelman af. De volgende NASCAR race is op zondagavond in Texas, vervolgens gaat het naar Martinsville en tenslotte vindt op 8 november de grote finale plaats in Phoenix.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden