NASCAR-update Rick Winkelman: "nog 7 races en 12 kanshebbers"

GettyImages-1273572032-scaled-1

Afgelopen zaterdag werd de laatste race in 'the round of 16' van de NASCAR play-offs verreden. Er vielen vier coureurs af die vanaf nu geen kans meer maken op de titel. NASCAR begint nu aan 'the round of twelve' met nog zeven races te gaan.

De namen van de vier afvallers bedragen: William Byron, Cole Custer, Matt DiBenedetto en Ryan Blaney. Zij maken dus geen kans meer op de titel. Zij zullen wel gewoon meerijden in de laatste races van het seizoen, net als de rest van het reguliere NASCAR veld.

Er zijn nog twaalf rijders die wél kans maken op de titel. Winkelman: 'Van die twaalf is de belangrijkste titelkandidaat toch wel Kevin Harvick.' De 44-jarige Amerikaan won al negen keer dit seizoen. Ook de race van zaterdag op Bristol schreef hij op zijn naam. 'Hij is in de vorm van zijn leven' Zo voegt Winkelman toe.

'Harvick was al een keer eerder kampioen, in 2014. Hij kan zomaar dit jaar zijn tweede titel gaan pakken. Aan de andere kant is het bekend dat er in play-off situaties altijd gekke dingen kunnen gebeuren.' Aldus Ziggo Sport's NASCAR commentator.

De eerstvolgende race in het NASCAR kampioenschap wordt komende zondag laat op de avond verreden. Alle races daarna vinden voor de Nederlandse fans op normalere tijden plaats. 'Het wordt ondanks het late tijdstip een heel bijzondere race, in het donker, in Las Vegas, waar de races altijd goed zijn.' Zo sluit Winkelman af.

De gesproken NASCAR-update van Rick Winkelman is te beluisteren op Grand Prix Radio.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden