Nederlanders testen in Formule Renault 3.5

images_Formule1_2015_coureurs_Giedo_van_der_Garde_Sauber_F1_2014

De World Series by Renault is in 2015 drie talentvolle Nederlanders rijk. Beitske Visser en Meindert van Buuren wisten na vorig seizoen weer een zitje te veroveren, Nyck de Vries daarentegen maakt dit jaar de overstap uit het Formule Renault 2.0-kampioenschap. Vandaag werd getest op het circuit van Jerez.

Gedurende de eerste testdag werden de verhoudingen voor dit seizoen FR 3.5 nog niet echt duidelijk, maar er gebeurde genoeg. Met nieuwe configuraties werd het een sessie met diverse rode vlaggen. Roberto Mehri klokte in de ochtendsessie een snelste tijd terwijl Tio Ellinas de snelste was in de middag. Over het algemeen was Ellinas de snelste ondanks dat hij tegenslag kende met een aantal code rood-situaties: "Vanmorgen kwam er een code rood tijdens mijn run op nieuwe banden en dat gebeurde vanmiddag weer. Met drie minuten op de klok had ik nog tijd voor een snelle ronde. Die heb ik echt aangevallen en daar rolde de snelste tijd uit."

Dean Stoneman crashte hard aan het begin van de middagsessie maar kon zijn bolide zonder lichamelijke ongemakken verlaten. De Brit is bij DAMS teamgenoot van Nyck de Vries die het er vandaag wel zonder schade vanaf wist te brengen. 

De Nederlanders

De Vries kon in de ochtend niet voluit rijden maar zette dat in de middagsessie ruimschoots recht met 41 ronden. Een tijd lang bezette hij de bovenste plekken in de rangschikking maar kwam uiteindelijk niet verder dan een elfde tijd. De 19-jarige De Vries debuteert dit jaar bij DAMS in het Formule Renault 3.5. Afgelopen jaar werd hij kampioen in de Formule Renault Eurocup en haalde maar liefst veertien overwinningen. Hij volgt bij DAMS onder andere Carlos Sainz op die zoals bekend de stap naar de Formule 1 gemaakt heeft.

Meindert van Buuren tekende een paar weken geleden voor het Tsjechische team Lotus Charouz, na een prima eerste jaar met Pons Racing. Toen werd hij negentiende in het kampioenschap met 21 punten, een mijlpaal die sinds 2011 niet meer bereikt was bij Pons. Vandaag reed hij in Jerez naar een zevende tijd. Van Buuren kwam in de middagsessie tot zijn snelle tijd en was aanzienlijk sneller dan teamgenoot Matthieu Vaxiviere. In de ochtendsessie reed

Beitske Visser is de derde Nederlander die dit jaar aan de start staat in het Formule Renault 3.5-kampioenschap. Zij reed veel kilometers waarmee ze uiteindelijk tot een vijfde tijd kwam. Visser was slechts een halve seconde langzamer dan Ellinas. In december werd aangekondigd dat Visser nog een jaar bij het Spaanse team mag rijden. Visser debuteerde in 2014 in Formule Renault 3.5 en reed in Jerez haar beste positie, ze werd daar vijfde. In het klassement haalde ze een 21e plaats.

Vrijdag wordt er ook nog getest in Jerez waarna het seizoen in gang schiet op 25 en 26 april. Dan zullen de World Series by Renault neerstrijken in Spanje op Motorland Aragon.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden