Nederlands talent Ten Brinke met ART in Formula Regional

EsKS0sWXUAEZ1dR

Het 15-jarige racetalent Thomas ten Brinke debuteert dit seizoen in de nieuwe Formula Regional by Alpine klasse. De wereldkampioen karting van 2019 zal uitkomen voor het gerenommeerde ART Grand Prix team.

Het gaat snel voor de nog jonge Thomas ten Brinke. In 2019 werd hij nog wereldkampioen karten in de Mini klasse, twee jaar later tekent hij een contract om zijn eerste volledige seizoen in een single seater af te werken.

Vorig jaar debuteerde Ten Brinke, die begeleid wordt door onder andere Giedo van der Garde, bij ART Grand Prix in de Formule 4 en maakte hij direct grote indruk. In vijf raceweekenden stond hij negen keer op het podium, finishte dertien keer in de top vier en eindigde het seizoen met een overwinning in Barcelona.

Reden genoeg voor ART Grand Prix om de nog piepjonge Nederlander een kans te bieden in de gloednieuwe Formula Regional by Alpine klasse. Ten Brinke komt terecht bij een team dat al vele Formule 1-coureurs voortbracht. Onder andere Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Charles Leclerc en George Russell reden voor het Franse team in verschillende raceklassen. In 2019 leverde het team nog met Nyck de Vries de Formule 2-kampioen af.

Dat racen in het bloed zit van de 15-jarige Ten Brinke is niet zo vreemd. Als zoon van Dakar-coureur Bernhard ten Brinke is het zo hard mogelijk met een auto rijden met de paplepel ingegoten. Zijn vader hintte onlangs al in onze Formule 1 aan Tafel podcast op een mooie carrièremove van zijn zoon.

Ten Brinke is vanzelfsprekend verheugd met de volgende stap in zijn nog prille carrière: “Het is snel, heel snel gegaan. Een paar maanden terug zat ik nog op de karts, daarna kreeg ik de kans om in de Formule 4 in Spanje deel te nemen en nu begin ik alweer aan het volgende hoofdstuk. Met dank aan mijn vader en sponsoren kan ik mijn ambitie en droom nu realiseren. Ik zal een van de jongste deelnemers in het kampioenschap zijn. Mijn doel? Mij constant blijven verbeteren en een paar keer het podium halen. Met dit team kan ik die doelstellingen bereiken en ik kan niet wachten om met ze samen te werken.”

Het seizoen van Ten Brinke start op 24 april op Spa-Francorchamps. In juni doet het 20 races tellende kampioenschap ook Zandvoort aan. Alhoewel veel teams hun rijders nog bekend moeten maken, zal Ten Brinke in ieder geval tegenstand gaan krijgen van Eduardo Barrichello, de zoon van voormalig Formule 1-coureur Rubens Barrichello.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden