Carlos-Sainz

Carlos Sainz heeft geen problemen met de weergave van de rivaliteit tussen Daniel Ricciardo en hem in Netflix' Drive to Survive. Dit vertelt hij in gesprek met Autosport. Integendeel, hij vindt de serie positief voor de Amerikaanse aandacht voor de sport.

Onlangs verscheen het tweede seizoen van Drive to Survive en in de vierde aflevering 'Dogfight' staat de rivaliteit tussen McLaren en Renault en in het bijzonder die tussen Sainz en Ricciardo centraal.

"Misschien is de rivaliteit met Daniel een beetje overdreven, zoals jezelf misschien ook al zag," aldus de Spanjaard. "Maar op hetzelfde moment, voor onze Amerikaanse fans, de hoeveelheid mensen die naar me toekomen en zeggen hoe enthousiast ze zijn over de afleveringen en over de serie, heeft het een positief effect op de F1."

Sainz ziet graag dat ze deze lijn doortrekken. "Dus ook al overdrijven ze rivaliteit een beetje, ik verwelkom het nog steeds en het is geweldig voor de F1. En waarom niet meer dramatiseren. Ik denk dat dat oké is."

Grosjean
Ook Haas-coureur Romain Grosjean vindt de serie goed en noemt de productie "ongelofelijk". Tegelijkertijd ervaart hij de serie wel als beperkend in wat het toont van de wereld, mede doordat het ene team meer open is dan het andere. Zo komt in de serie nadrukkelijk naar voren hoe zijn team worstelt.

"Als je mij vraagt over de Haas-aflevering, dan zou ik graag meer willen zien van het harde werk van de jongens achter de schermen, omdat we allemaal wel zien in welke verschrikkelijke situatie verschrikkelijk we zitten. Ik geloof dat ze meer hadden kunnen tonen van het echte werk om uit het gat te klimmen. Maar ik denk dat dat niet in het scenario paste," is Grosjean toch kritisch op de toon.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden