Nicholas Latifi: “Eén van mijn slechtste rondes dit jaar"

Latifi-usa-2021

Nicholas Latifi is niet blij met zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika. Voor de camera van Ziggo Sport vertelt de coureur van Williams dat het één van zijn slechtste rondes van dit jaar was. 

De Canadees ging met een goed gevoel de kwalificatie in, al heeft hij het hele weekend moeite met de eerste sector. Op de vraag van Jack Plooij dat hij in de buurt kwam om door te gaan naar Q2 zei hij het volgende: “In de cockpit voelde het niet alsof ik in de buurt was. Het voelde als één van mijn slechtste rondes tijdens de kwalificatie dit jaar. Ik had het lastig in de eerste sector."

Nicholas Latifi / Williams / Grand Prix van Turkije / Istanbul Park / 2021
Foto: Williams Racing Photos

Gebrek aan vertrouwen

Door een gebrek aan vertrouwen in die eerste sector verloor Latifi ontzettend veel rondetijd. De ideale lijn over het hobbelige asfalt was lastig te vinden geeft hij aan.

"Ik probeer vanwege de hobbels daar het hele weekend al de beste lijn te vinden en vertrouwen te winnen. Maar dat was tijdens kwalificatie helemaal weg en vooral in mijn laatste ronde. Ik had een groot moment en verloor daarmee het momentum. En vanaf dat punt kon ik het ook niet meer herstellen in de rest van de ronde. Uiteindelijk werd het ook een verschrikkelijk slechte ronde."

Lees ook: Max Verstappen blij met pole: “Niet verwacht"

Lees ook: Sergio Pérez: “Laatste run was heel erg close"

Lees ook: Lewis Hamilton: “Mentaliteit is er om race te winnen"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden