Nicholas Latifi: "Geprobeerd om éénstopper te laten werken"

WilliamsF1_54133_HiRes

Het team van Williams kent een tegenvallend weekend bij de Grand Prix van Qatar. Nicholas Latifi wist zich uiteindelijk niet te classificeren omdat hij in de slotfase van de race zijn auto aan de kant moest zetten. Net als een aantal andere coureurs kampte de Canadees met een lekke band. 

De éénstopper als strategie werd het team van Williams fataal. Beide coureurs kregen namelijk een klapband tegen het einde van de race. Latifi kreeg een klapband nét na de ingang van de pitstraat, op een zeer ongelukkig moment, waardoor hij meer dan vijf kilometer met een lekke band moest doorrijden. Uiteindelijk moest hij zijn auto aan de kant zetten, wat een tijdelijke virtual safety car opleverde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

'Geen waarschuwing gekregen'

"We hebben geprobeerd om de éénstopper te laten werken", veronderstelde Latifi in een interview met Ziggo Sport. "We wisten dat het op het randje zou zijn wat betreft de banden, maar het is vreemd dat we helemaal geen waarschuwing hebben gekregen." De Canadees vergeleek de situatie met een race op het circuit van Silverstone twee jaar geleden, waarbij ze met dezelfde problemen worstelden. "Toen was er een enorme vibratie en voelde het aan alsof de band zou ploffen, maar dat was nu niet het geval." Latifi vond het lastig om de vinger erop te leggen waar het precies fout is gegaan. "Ik betwijfel of het de vleugel was die losgekomen is en de band heeft beschadigd of dat het iets anders was. Het is moeilijk om te zeggen."

Lees ook: Beide AlphaTauri-coureurs buiten de punten in Qatar

Lees ook: Lewis Hamilton: "Was eenzaam voorin"

Lees ook: Alonso over P3: "Heb hier zo lang op gewacht"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden