Nicholas Latifi: “Niets van vandaag was positief"

door Hidde Wissels
amerika-latifi-2021

Nicholas Latifi kende een teleurstellende middag in Austin. De Canadees had na de eerste ronde al een nieuwe voorvleugel nodig. Daarmee kon een goed resultaat al de prullenbak in.

Richting de eerste bocht kwam Latifi tussen coureurs in te zitten en maakte uiteindelijk contact met Lance Stroll. Hierdoor moest de coureur van Williams wel meteen de pits in voor een nieuwe voorvleugel.

“Een coureur van Haas, ik weet niet wie het was, dook bij mij aan de binnenkant en daardoor kwam ik klem tussen hem en Stroll”, legt Latifi uit aan Ziggo Sport. "Het was al te laat om nog proberen ertussenuit te komen. Ik moest ook ruimte geven aan de Haas-coureur in het geval hij de bocht zou missen en door zou schieten. Daarbij beschadigde ik helaas mijn vleugel mee en dat zorgde ervoor dat mijn race totaal veranderde."

Nicholas Latifi / Williams F1 / Grand Prix Amerika
Foto: Williams Racing Photos

Bandenprobleem

Na die eerste ronde wist Latifi dat het een zware middag ging worden en hij twee lange stints moest gaan rijden. Ondanks dat hij als vijftiende werd afgevlagd was er niks goeds te melden over de race.

"Niets van vandaag was positief”, gaat Latifi verder. "We hadden niet de snelheid en hadden moeite om de banden in het goede werkvenster te houden. Ik weet dat iedereen daar problemen mee had, maar het leek wel of ik er nog meer problemen mee kreeg."

Lees ook: Verstappen wint GP Amerika na spannend gevecht

Lees ook: Max Verstappen: “Laatste ronden waren leuk"

Lees ook: Lewis Hamilton: “Heb alles gegeven"

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden