‘Niet iedereen bij Honda blij met Alonso’

1920x1080-Fernando-Alonso-McLaren-2017

De samenwerking tussen McLaren en Honda bleek geen gelukkige. De kritiek die Fernando Alonso meermaals uitte op de Japanse motorenbouwer viel niet bij iedereen in goede aarde. Dat zegt Honda’s Formule 1-baas Yusuke Hasegawa in een interview met het Spaanse El Confidential.

Hasegawa zegt echter de kritiek van Alonso wel te begrijpen. "Coureurs zijn zeer emotioneel en je moet begrijpen dat ze op deze manier reageren. Persoonlijk vind ik het zeer teleurstellend dat ik hem niet van een goede motor heb kunnen voorzien, maar in de Formule 1 is het moeilijk iedereen tevreden te houden", zegt Hasegawa.

Kritiek

"Als de auto slecht was, liet hij geen mogelijkheid onbenut om te vertellen dat hij niet blij was. En omdat hij niet blij was, was het zeer moeilijk een goede werkrelatie te onderhouden. Maar het was niet persoonlijk. Waarschijnlijk vond hij het rot om mij een standje te geven, maar hij moest dat doen omdat hij wilde dat alles goed verliep."

Na een driejarig huwelijk zetten McLaren en Honda onlangs een punt achter hun samenwerking. De Japanners leveren vanaf volgend seizoen motoren aan Scuderia Toro Rosso. McLaren gaat in zee met Renault, dat tot het einde van dit seizoen krachtbronnen levert aan Toro Rosso.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen