Nieuw chassis voor Sainz om koelingsproblemen op te lossen

door Julia Onclin
porsche-127028

Ook McLaren-coureur Carlos Sainz zal dit weekend een nieuw chassis krijgen. De Britse renstal heeft besloten om de Spanjaard een nieuw chassis te geven in de hoop zo de koelingsproblemen van de bolide op te lossen, zo meldt Formula1.com.

Vorig raceweekend tijdens de 70th anniversary Grand Prix op het circuit van Silverstone had de bolide van Sainz al last van koelingsproblemen. Dat zorgde voor veel frustratie bij de Spanjaard. "We hebben een aantal componenten veranderd", vertelde teambaas Andreas Seidl. Volgens hem heeft het team verschillende dingen aan de auto aangepast om zo te kijken wat voor impact dat heeft op de koelingsproblemen.

https://twitter.com/McLarenF1/status/1294190744350187520

“We moeten in de vrije training zien of we het probleem opgelost hebben. Het is ook belangrijk om te weten dat het (de aanpassingen red.) in termen van pure prestaties niet echt een groot verschil maakt." Volgens Seidl was het team al van plan om het chassis te vervangen voorafgaand aan de Belgische Grand Prix, maar heeft het besloten dat eerder te doen vanwege de problemen.

Veel mogelijke redenen

“De radiatorinlaten en de sidepod-inlaat maken deel uit van de monocoque, wat een van de vele redenen kan zijn voor het temperatuurverschil. Uiteindelijk hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk items uit te sluiten", vertelt de teambaas. Nu de temperaturen in Barcelona nog hoger zullen zijn dan die in Engeland, zal het team van McLaren er als het goed is snel achter komen of de koelingsproblemen van de bolide van Sainz opgelost zijn of niet.

door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen