Nieuwe F1-auto’s voor 2022 sneller dan gedacht

gp-bahrein-formule-1-start-grid

De nieuwe Formule 1-auto’s gaan qua snelheid minder verliezen dan van te voren werd gedacht. De eerste simulaties lieten zien dat de bolides in 2022 tot wel vijf seconden langzamer zouden worden. Volgens het meest recente onderzoek zou dit slechts een halve seconde zijn. 

Volgend jaar gaat de Formule 1 met een compleet nieuw reglement een volgend tijdperk in. De auto’s moeten elkaar met de nieuwe regels beter kunnen volgen, zodat er meer actie op de baan te zien is. Het ground effect gaat meer centraal staan en is de manier om downforce te creëren. Op aerodynamisch vlak worden de auto’s een stuk eenvoudiger.

"Snelheid kan aan het eind van seizoen gelijk zijn"

Het racen op het circuit zou er beter van moeten worden, maar de auto’s zullen er wel een stuk langzamer door zijn. Dat bleek althans uit de eerste simulaties die de Formule 1 deed. Technisch directeur van F1, Pat Symonds, is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de reglementen en de Brit kwam met positief nieuws.

f1 2022 screenshot
Foto: YouTube / Formula 1

"We verwachten dat de nieuwe auto’s bij de start van het seizoen gemiddeld slechts een halve seconde langzamer zijn dan de huidige bolides”, liet hij aan Auto, Motor und Sport weten. "Richting het einde van het seizoen zou de snelheid gelijk kunnen zijn. Ik zeg ‘kunnen’, omdat we nog niet weten welk ontwikkelingstempo dit reglement toelaat.”

Volgens de Duitse website zullen vooral in de snelle bochten hogere snelheden worden behaald. De resultaten die uit de laatste simulaties zijn gekomen zijn wel verrassend te noemen, omdat de auto’s opnieuw zwaarder worden en er ook gereden gaat worden op de nieuwe 18 inch-banden van Pirelli. Wat de verschillen echt gaan zijn zullen we pas gaan zien tijdens de wintertests van 2022. Voorlopig houden de teams de kaarten tegen de borst.

Lees ook: Voorlopige Formule 1-kalender voor 2022 is bekend

Lees ook: Lando Norris: “Auto 2022 niet makkelijk te rijden"

Lees ook: Mogelijk zeven of acht sprintkwalificaties in 2022

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden