00119011_AV1_7202_5472-3648-rgb-1800x1200

Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi heeft een gridstraf opgelegd gekregen voor het vervangen van zijn Ferrari-krachtbron. De Italiaan moest gisteren het tweede deel van de kwalificatie aan zich voorbij laten gaan omdat aan het einde van de eerste sessie - ondanks een prima tijd - zijn motor stilviel.

Alfa Romeo heeft besloten hem een compleet nieuwe krachtbron te geven en dat betekent dat Giovinazzi naar achteren is gezet op de grid. Normaal gesproken zou hij helemaal achteraan moeten starten, maar daar staat Robert Kubica al. Die wist gisteren in de kwalificatie helemaal geen tijd neer te zetten en mag alleen maar meedoen aan de Grand Prix omdat de FIA hem daar compensatie voor heeft gegeven. Giovinazzi dus vanaf P19.

Williams heeft meteen maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Pool een aantal nieuwe onderdelen te geven: hard nodig, want de reden dat Kubica geen tijd op de klokken kreeg was dat hij zijn Mercedes-motor liet ploffen. De nieuwe onderdelen en een nieuwe achtervleugel leveren hem een gridstraf op. Door die nieuwe vleugel (een aerodynamische aanpassing) start hij nu vanuit de pitsstraat.

Ook Carlos Sainz krijgt een extra gridstraf bovenop zijn eerdere straf van vijf plaatsen: de McLaren-coureur krijgt een nieuwe MGU-K en energy store aan boord en dat betekent dat hij naar de achttiende plaats verhuist.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen