Nieuwe Pirelli-achterbanden goedgekeurd door FIA

11-thursday-lecastellet

Pirelli gaat de nieuwe achterbanden, die tijdens het raceweekend in Oostenrijk zijn getest, invoeren tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Tijdens het World Motor Sport Council ging de FIA akkoord met de introductie van deze nieuwe banden.

De achterbanden zijn onder de loep genomen na de klapbanden van Max Verstappen en Lance Stroll in Bakoe tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Na grondig onderzoek naar hoe de crashes van Verstappen en Stroll konden gebeuren, meldde de Italiaanse bandenleverancier aanvankelijk dat er niets mis was met de banden. Tot grote verbazing van velen kondigde Pirelli later aan dat ze toch een nieuwe, stevigere achterband heeft ontwikkeld. Dit nieuwe rubber werd in Oostenrijk getest door alle teams.

Pirelli was tevreden over de resultaten van de test en ook bij de coureurs was er geen sprake van kritiek. Zo vertelde Lando Norris dat de achterbanden niet anders aanvoelden.

Slechts een formaliteit

Pirelli zelf zag "geen enkele reden om deze band niet te introduceren in Silverstone" en dus was het een kwestie van wachten tot de FIA de band zou goedkeuren. Donderdag (8 juli) vond het World Motor Sport Council plaats in Monaco en de internationale autosportfederatie gaf hier het akkoord voor de invoering van de nieuwe achterband.

Lees ook: Hülkenberg: “Mercedes heeft nog wel iets achter de hand”

Lees ook: Hamilton: “Strijd Verstappen zorgt voor impuls”

Lees ook: Red Bull Racing wil nieuwe motor pas in 2026 introduceren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden