Nieuwe samenwerking voor Red Bull en Honda buiten F1

SI202107020479_hires_jpeg_24bit_rgb

Red Bull en Honda blijven tot na 2022 samenwerken aan motorsportactiviteiten buiten de Formule 1 om. Dat hebben de bedrijven bekend gemaakt tijdens de presentatie van de speciale livery waarmee Red Bull Racing gaat rijden tijdens de Grand Prix van Turkije. 

De samenwerking van Red Bull en Honda in de Formule 1 stopt aan het einde van dit seizoen, maar de twee gaan wel nog samen racen in de andere takken van de motorsport. Honda blijft Red Bull ondersteunen in onder ander de overgang van de ontwikkeling van de Honda-power units naar Red Bull-power units, het Red Bull junioren team, marketingdoeleinden en andere wedstrijden in de motorsport.

Pierre Gasly / Max Verstappen / Red Bull / Rusland / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

Samenwerking

In 2022 werkt Honda nog met Red Bull om de power units te ontwikkelen. Een aantal van de Honda-werknemers zal meegaan met het team van Red Bull. Daarna neemt Red Bull in 2023 de verantwoordelijkheid op zich om de motoren van Red Bull Racing en AlphaTauri te produceren en te onderhouden.

Ook zullen Honda en Red Bull blijven samenwerken aan de juniorenprogramma's. Het Red Bull Junior team en Honda Formula Dream Project zullen proberen om de autosport in Japan te laten groeien. Het doel is de nieuwe generatie Japanse coureurs te laten promoveren in de autosport. Daarnaast werken de twee ook samen om een groter aanzicht te hebben in de verschillende takken van de autosport en andere sporten.

Teambaas van Red Bull Racing Christian Horner zegt dat een verdere samenwerking positief is voor zijn team met betrekking op de power units: "Red Bull zal technisch en operationeel sterk worden ondersteund door Honda. Dit zal ertoe bijdragen dat de overgang van Red Bull naar de status van fabrikant van de chassis en power unit zonder problemen gaat." Communicatie directeur van Honda motor Koji Watanabe voegt daaraan toe: "We werken aan de versterking van de Honda Racing Corporation zodat onze fans kunnen blijven genieten van Honda's rol in alle soorten autosport."

Lees ook: Franz Tost onder indruk: “Hij heeft alles volledig onder controle”

Lees ook: Yamamoto: “Verstappen heeft groot voordeel”

Lees ook: Masi wil flexibiliteit raceprogramma bij slechte weersvoorspelling

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden