Max3

› Keurige dag voor Max Verstappen
› Sauber lijft Tatiana Calderon in als ontwikkelingsrijder
› Russische Grand Prix tot 2025 op Formule 1-kalender
› Geen onderzoek EU naar verkoop Formule 1
› Optimisme over toekomst Grand Prix van China

Keurige dag voor Max Verstappen

Max Verstappen heeft vandaag (dinsdag, red.) zijn eerste meters met de RB13, de nieuwe bolide van Red Bull Racing, gemaakt. De Nederlander noteerde uiteindelijk de derde tijd en voltooide 89 rondjes. Een uitgebreid verslag van de tweede testdag is hier te lezen. Wat Max zelf van zijn eerste testdag vond lees je hier.

Sauber lijft Tatiana Calderon in als ontwikkelingsrijder

Tatiana Calderon vervult dit seizoen de rol van ontwikkelingscoureur bij Sauber. De 23-jarige Colombiaanse combineert haar functie bij de Zwitserse Formule 1-renstal met het racen in de GP3-series.

“Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het team en om zoveel mogelijk te leren. Het is een stap dichterbij het verwezenlijken van mijn droom: racen in de Formule 1”, zegt Calderon.

De Colombiaanse zal voor Sauber met name in de simulator actief zijn. Of ze ook daadwerkelijk plaats zal nemen achter het stuur van de Sauber C36 is nog niet bekend.

Als dat wel het geval is, is Calderon de eerste vrouw sinds Susie Wolff die een Formule 1-bolide bestuurt. Wolff was tussen 2012 en 2015 ontwikkelingscoureur en testrijder bij Williams. De Britse werkte zowel in 2014 als 2015 twee keer een vrije training af.

Russische Grand Prix tot 2025 op Formule 1-kalender

Aan de onzekerheid over de toekomst van de Russische Grand Prix is een einde gekomen. De organisatie van de race heeft bekendgemaakt dat de Grand Prix tot minstens 2025 op de Formule 1-kalender zal staan.

De oude verbintenis, die was ondertekend door de voormalige Formule 1-baas Bernie Ecclestone en de Russische president Vladimir Poetin, liep nog tot 2020.

De nieuwe overeenkomst kwam mede tot stand door een nieuwe titelsponsor: VTB Group. Hierdoor hoeft niet langer de Russische overheid de organisatie van de race te betalen.

Het is overigens nog steeds een mogelijkheid dat de race op het Sotsji Autodrom in de toekomst onder kunstlicht wordt verreden.

Geen onderzoek EU naar verkoop Formule 1

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de verkoop van de Formule 1 aan Liberty Media. De commissie stelt geen onderzoek in naar mogelijke belangenverstrengeling van de internationale autosportfederatie FIA.

De FIA zou mogelijk baat hebben gehad bij de verkoop van de sport. De federatie heeft namelijk zelf aandelen in de Formule 1 en ontvangt bij de overname door Liberty Media een som geld.

Europarlementariër Anneliese Dodds pleitte, gesteund door het Europees Parlement, voor een onderzoek, maar haar verzoek is niet gehonoreerd door Eurocommissaris voor Mededinging Margrethe Vestager.

Het onderzoek naar de verdeling van het prijzengeld in de Formule 1 gaat wel door. Volgens Force India en Sauber, die het protest bij de Europese Commissie neerlegden, is er sprake van oneerlijke concurrentie.

Het is nog niet bekend wanneer dat onderzoek van start gaat. In het geval dat een onderzoek negatief uitvalt voor de Formule 1 hangt de sport een boete van 168 miljoen dollar boven het hoofd.

Optimisme over toekomst Grand Prix van China

De organisatoren van de Chinese Grand Prix zijn optimistisch gestemd overeenstemming te bereiken over een nieuw contract. Dat meldt China Daily.

De huidige verbintenis loopt aan het einde van het seizoen af, maar gesteund door de overheid wil de organisatie een nieuw akkoord tot 2020 sluiten.

Foto: Red Bull

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden