1920x960-Fernando-Alonso-McLaren-Australie-2017
  • Mark Webber denkt dat Fernando Alonso einde seizoen niet haalt
  • Ross Brawn wil meer ‘Verstappens’ in Formule 1
  • Red Bull Racing moet op zoek naar halve seconde
  • Felipe Massa plakt er wellicht nog een jaar aan vast

Mark Webber denkt dat Fernando Alonso einde seizoen niet haalt

Mark Webber denkt dat de samenwerking tussen Fernando Alonso en McLaren niet lang stand zal houden. De voormalige Formule 1-coureur zei in een interview met de Belgische zender Sporza dat de Spanjaard misschien voor het einde van het seizoen er al de brui aan geeft.

“Ik zie Fernando niet het seizoen afmaken”, zegt de Australiër. “Hij is enorm gefrustreerd. Hij wil niet als zevende of zesde finishen. Fernando is niet geïnteresseerd in punten, hij wil vechten om podiumplaatsen. Dus mentaal gezien is hij ver verwijderd van waar hij wil zijn.”

Ross Brawn wil meer ‘Verstappens’ in Formule 1

Meer ‘Verstappens’ in de Formule 1. Zo zou Ross Brawn het graag zien. De sportief directeur van de koningsklasse van de autosport doet zijn uitspraak in een interview met de officiële Formule 1-website.

De achterliggende gedachte is dat de nieuwe eigenaar Liberty Media de financiële verschillen in de sport wil rechttrekken zodat teams kiezen voor talent in plaats van de goed gevulde sponsorbuidel van een coureur.

“We willen een systeem waarin alleen de beste coureurs in de Formule 1 rijden. Begrijp me niet verkeerd: er is niets mis met het huidige niveau van rijders in de Formule 1, maar als sommige teams niet meer hoeven om te kijken naar betalende rijders, kunnen we de lat nog hoger leggen. Maar om dat voor elkaar te krijgen moeten we die afhankelijkheid van zulke coureurs wegnemen”, zegt Brawn.

“Lewis Hamilton is één van referentiepunten in de Formule 1. Hij rijdt in de juiste auto voor het juiste team. De vergelijking met Valtteri Bottas wordt interessant. Bij Red Bull heb je de fascinerende competitie tussen Ricciardo en Verstappen, met Verstappen als een duidelijk voorbeeld van een opwindend element in de Formule 1. Mijn droom voor dit vijfjarenplan is dat we meer Verstappens in de Formule 1 krijgen.”

Red Bull Racing moet op zoek naar halve seconde

Teambaas Christian Horner concludeert na de Australische Grand Prix dat Red Bull Racing een halve seconde per ronde moet vinden om zich te kunnen mengen in de strijd met Mercedes en Ferrari.

“Mercedes zit niet ver voor ons”, zegt Horner in gesprek met het Britse tijdschrift Autosport. “Ferrari heeft waarschijnlijk de snelste auto. Wij hebben de derde snelste auto en we moeten een goede halve seconde vinden om ons te mengen in de strijd vooraan.”

Ondanks de achterstand is Horner optimistisch gestemd voor de toekomst. “Er zijn veel positieve punten die we kunnen meenemen uit Australië, op een circuit waar we de laatste jaren niet bijster competitief zijn geweest. Ik ben er zeker van dat we hierop kunnen voortborduren.”

Felipe Massa plakt er wellicht nog een jaar aan vast

Felipe Massa nam vorig seizoen afscheid van de Formule 1, keerde terug en sluit een langer verblijf in de koningsklasse van de autosport niet uit.

“Als ik kan blijven, me fit en competitief voel, het idee heb dat ik nog altijd goed kan presteren en een goed aanbod krijg, dan blijf ik misschien wel”, aldus de Braziliaan in gesprek met GP Gazette.

Massa vertrok vorig seizoen bij Williams, waarna zijn plaats werd ingenomen door Lance Stroll. Nadat Nico Rosberg zijn afscheid bekendmaakte en Mercedes vervolgens Valtteri Bottas haalde als opvolger van de Duitse wereldkampioen werd de Braziliaan door zijn oude werkgever gebeld zijn pensioen voorlopig uit te stellen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen