M73170

Formule 1-legende en teamadviseur bij Mercedes Niki Lauda heeft aangekondigd dat hij komend seizoen weer bij Formule 1-races aanwezig zal zijn. In augustus onderging de illustere Oostenrijker een ingrijpende longtransplantatie waar hij sindsdien van herstelt.

Lauda is sinds de operatie bij geen enkele race meer aanwezig geweest, maar heeft naar eigen zeggen “alle races gezien." De 69-jarige Lauda vertelde aan La Gazetta dello Sport dat hij zelfs telefonisch in contact stond met de pitbox van Mercedes. “Ze hielden me altijd op de hoogte van wat er aan de hand was”, aldus Lauda, die openhartig vertelde dat hij “nooit bang” is geweest om te sterven, maar juist extra gemotiveerd om er bovenop te komen, net als na zijn dramatische ongeval op de Nürburgring in 1976.

Vastbesloten

En dus is Lauda eveneens vastbesloten om naar de races te komen in het nieuwe seizoen. “De doktoren vertelden me dat ik binnen een maand volkomen genezen ben en weer kan doen wat ik altijd deed, naar races gaan hoort daar ook bij.” De drievoudig wereldkampioen kreeg tijdens zijn herstel een handgeschreven brief van Sebastian Vettel. “Dat had ik niet verwacht. Normaal gesproken houden coureurs zich alleen bezig met rijden, maar hij is een geweldig persoon”, aldus Lauda. “Hij [Vettel] heeft moeilijke momenten gehad, maar vlak hem niet uit, hij zal terugkomen, want een kampioen vergeet nooit hoe hij moet rijden.”

Vanzelfsprekend was Lauda afgelopen seizoen het meest onder de indruk van Lewis Hamilton: “Hij was exceptioneel goed. Het was voor hem het moeilijkste kampioenschap ooit omdat Ferrari de zaken vaak beter voor elkaar had dan wij, maar hij maakte geen enkele fout”, aldus Lauda.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden