Nikita Mazepin positief getest op corona

1018650600-LAT-20210604-GP2106_135805_ONZ0332-904

Nikita Mazepin is positief getest op het coronavirus en verschijnt daardoor niet aan de start van de Grand Prix van Abu Dhabi. Haas meldt dat de Rus direct in quarantaine zal gaan. Vanwege het sportief reglement is het niet mogelijk dat hij vervangen wordt. 

De coureur van Haas zou zondag als laatste van start gaan. Zondagochtend kwam het nieuws naar buiten dat Mazepin positief is getest op het coronavirus en daardoor niet van start kan gaan op het Yas Marina Circuit.

Haas heeft bekend gemaakt dat er geen vervangende coureur zal worden opgeroepen in overeenstemming met de sportieve reglementen. Daarin staat dat het een team verbiedt om een coureur de race te laten starten die niet heeft deelgenomen aan ten minste één oefensessie. Daardoor zal alleen Mick Schumacher aan de start te verschijnen.

Geen klachten

Mazepin laat overigens via zijn team weten dat het goed met hem gaat. Hij is zogenoemd asymptomatisch en volgt de richtlijnen zoals die zijn opgesteld. De rijder kijkt uit naar volgend seizoen, wanneer hij opnieuw bij Haas zal rijden.

Lees ook: F2-kampioen Oscar Piastri: “Wist in Bahrein dat ik titel kon pakken”

Lees ook: F1-coureurs doen oproep om te vaccineren tegen corona

Lees ook: F1 bezorgd om kalender 2022 vanwege corona

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden