Nissany vervangt Russell bij Williams tijdens VT1

WilliamsF1_34843_HiRes

Roy Nissany mag zich klaarmaken voor weer een nieuwe ervaring in de Williams FW43B. Het Britse F1-team laat de Israëlische coureur instappen tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk. 

Normaal gesproken rijdt Roy Nissany voor DAMS in de Formule 2, maar de juniorklasse komt komend raceweekend niet in actie. Dat houdt in dat de 26-jarige coureur alle tijd heeft om zich op zijn werk voor Williams te focussen. Het team maakt dan ook van de gelegenheid gebruik om Nissany in te zetten tijdens de eerste vrije training op Paul Ricard.  Dat gaat ten koste van George Russell. Voor de start van de tweede vrije training geeft Nissany het stuur weer over aan Russell, die de rest van het raceweekend in Frankrijk voor zijn rekening zal nemen.

'Het is heel verslavend'

Nissany heeft zin in zijn tweede optreden in een vrije training dit jaar, nadat hij eerder VT1 voor zijn rekening nam tijdens de Spaanse Grand Prix. “Ik kan niet wachten om weer in de auto te stappen, het is heel verslavend”, blikt de F2-rijder vooruit op zijn optreden voor Williams. De focus komt daarbij te liggen op het testen van onderdelen die in Azerbeidzjan voor het eerst werden gebruikt door Russell. “Paul Ricard is voor mij een bijzonder circuit. Ik hou van de lay-out en heb er geweldige herinneringen aan. De laatste sector is normaal gezien heel uitdagend en ik kan niet wachten om dat te ervaren in de FW43B.”

George Russell / Williams Racing / Portimão / Portugal / 2021
Foto: Williams Racing Photos

George Russell kijkt ernaar uit weer te gaan racen. De Britse coureur vindt Paul Ricard wel een erg lastig circuit met veel verschillende soorten bochten. Fysiek gezien vindt Russell bocht 11 een van de meest uitdagende bochten. Hij kijkt ook uit naar drie races op rij te mogen rijden.

Nicholas Latifi heeft ook enorm veel zin om weer te gaan racen met name na de sterke prestaties in Monaco en Bakoe. Hij hoopt dit vast te houden komend raceweekend op Paul Ricard. 

Lees ook: Chassiswissel voor Hamilton en Bottas bij Mercedes

Lees ook: Wolff hoopt op betere prestaties beide bolides in Frankrijk

Lees ook: Mick Schumacher kijkt uit naar begin triple header

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen