Norris: Coronamaatregelen Formule 1 zijn voor iedereen gelijk

66413066_371174450258958_4987187371587656161_n

Lando Norris is van mening dat de coronamaatregelen van Formule 1 en de FIA ervoor hebben gezorgd dat de situatie voor elk team hetzelfde is.

De twintigjarige Brit vertelde aan Motorsport.com dat elk team momenteel in 'lockdown' zit, waardoor geen van de teams voordeel kan halen uit de situatie. "Niemand kan in deze huidige periode ontwikkelen en iets proberen om de auto's sneller te maken, afgezien van thuis over deze zaken nadenken. Ik denk dus dat alles wat ze (Formule 1 en de FIA) gedaan hebben, en de beslissingen die ze hebben gemaakt het beste zijn voor iedereen," aldus de McLaren-coureur.

"Of het nu de leidende teams of de langzamere teams zijn, ik denk dat het op het moment een gelijk speelveld is op het gebied van wat iedereen kan doen. Er is ook niet echt een voordeel voor de hogere teams en de snellere teams met meer geld." Norris is tevreden met de maatregelen van Formule 1 en de FIA: "ik ben tevreden met wat ze doen, en ik denk dat McLaren ook best wel blij is met de beslissingen die ze nemen. Uiteindelijk ben ik niet degene die de beslissingen maakt, dus ja, ik ben tevreden met wat ze aan het doen zijn", concludeert Norris.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen