Norris gaat in F3-auto zich voorbereiden op Oostenrijkse GP

66413066_371174450258958_4987187371587656161_n

McLaren-coureur Lando Norris gaat deze week een privétest afwerken in een Formule 3-auto op de Red Bull Ring in Spielberg. De Brit wil op die manier zich voorbereiden op de start van het Formule 1-seizoen dat begint met twee Grands Prix in Oostenrijk. 

Dinsdagochtend werden de eerste Grands Prix voor de vernieuwde F1-kalender bevestigd. In het weekend van 5-7 juli wordt de eerste race verreden op de Red Bull Ring. Norris wil door met een F3-auto ronden te gaan rijden op het circuit, zoveel mogelijk teruggaan naar de normale situatie.

''Het gaat erg belangrijk worden om zoveel mogelijk terug te gaan naar de normale situatie'', vertelt Norris aan The Race. ''Vooral in de manier waarop we ons voorbereiden op races. Het belangrijkste is dat ik in een echte auto kan rijden voordat we naar Oostenrijk gaan. We kunnen waarschijnlijk niet meer in een F1-auto rijden, maar ik zal deze week wel alvast met een F3-auto testen. Daarnaast zal ik in de komende weken veel karten en ik zit de komende dagen ook veel in de simulator, het wordt dus weer druk."

Norris geeft aan dat het prioriteit was om fit te blijven zonder fysiek achter het stuur te kunnen zitten.

''Het is moeilijk om terug te keren naar de juiste mentaliteit om een F1-auto te kunnen besturen. Maar ik weet zeker dat velen van ons erin zullen slagen om relatief snel weer op snelheid te komen."

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen