Norris gaat vol zelfvertrouwen nieuwe F1-seizoen in

2021HungarianGrandPrixSaturdayGP2111_131810_69I4422

Lando Norris heeft erg veel zelfvertrouwen gekregen in 2021. De jonge Brit kampte aan het begin van zijn Formule 1-carriëre nog met mentale problemen maar voelt zich nu zelfverzekerder dan ooit. Niet alleen door zijn ervaren teamgenoot maar ook door het weekend in Rusland.

Lando Norris kampte in zijn debuutseizoen in de Formule 1 met mentale problemen. Hij was onzeker omdat hij niet wist of hij wel echt goed genoeg was. Na twee jaar naast Carlos Sainz te hebben gereden kreeg de jonge Brit dit jaar een nieuwe teamgenoot. Daniel Ricciardo, een bewezen racewinnaar. Ook is de McLaren van dit jaar bij machte vooraan mee te doen. In Monza eindigde het team als eerste en tweede en in Rusland leek het team ook op weg naar de overwinning. Mede door de Grand Prix van Rusland is Norris een stuk zelfverzekerder geworden in aanloop naar volgend seizoen.

Lando Norris / McLaren / Sotsji / Rusland / 2021
Foto: Pirelli (Glenn Dunbar / LAT Images)

Zelfverzekerd aan de leiding

Lando Norris pakte pole position voor de Grand Prix van Rusland in wisselende omstandigheden. In de race ging hij lang aan de leiding. Aan het einde van de race begon het ineens hard te regenen, Norris reageerde te laat en verloor de leiding. Toch houdt hij er ook positieve gevoelens aan over. "Mocht ik volgend jaar ineens voor de overwinning kunnen strijden, dan voel ik me sowieso een stuk zelfverzekerder. Ik denk dat ik in Rusland heb laten zien dat ik dat goed aan kan." Dat liet de Brit weten tegenover Formula1.com. "Door de situaties die ik dit jaar heb meegemaakt weet ik wat ik moet doen als ik weer in zo'n situatie kom. Ik ben er klaar voor."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: Abiteboul zet eindelijk tatoeage na verloren weddenschap

Lees ook: Nieuwe regels voor versnellingsbakken in Formule 1

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden