Norris gelooft dat McLaren kan vechten voor derde plaats

door Hidde Wissels
GS-1-979

McLaren is het Formule 1-seizoen uitstekend begonnen. Lando Norris wist tijdens de openingsrace in Spielberg als derde te finishen en daarmee zijn eerste podium in de Formule 1 te scoren. Mede daardoor staat McLaren bij de constructeurs op een derde plaats in het kampioenschap. Norris denkt, nu de eerste drie Grands Prix verreden zijn, dat de Britse renstal voor die plek kan blijven strijden

''We kunnen er absoluut voor vechten'', begint Norris tegenover SkySportsF1''Het is moeilijk om te zeggen. De eerste twee races van het seizoen waren buitengewoon goed. In sommige opzichten deden we het beter dan veel auto's die sneller waren dan wij. Eigenlijk waren ze sneller dan wij, maar we hebben beter werk geleverd op het gebied van strategie, we zijn niet gecrasht en we hebben geen gridstraffen gekregen. We hebben punten gepakt die we, gezien de sterkte van de auto, niet hoorden te pakken.''

De afgelopen seizoenen was het duidelijk dat Mercedes, Red Bull Racing en Ferrari te snel waren voor het middenveld. Nu Ferrari een flinke stap achteruit heeft gezet, ruiken teams als McLaren en Racing Point hun kans om derde te finishen.

"Vorig jaar was de top drie weg en toen vocht iedereen voor de vierde plaats. Nu hebben we een betere kans om daar te staan en te vechten. Ik denk niet dat we een auto hebben dat we gewoon kunnen zeggen 'ja, we worden derde of we kunnen de tweede of de eerste plek gaan uitdagen'. Daar zijn we nog ver van verwijderd, maar we bevinden ons in een positie waarin we kunnen zeggen dat we voor de derde plaats kunnen vechten.

"We kunnen goede punten halen, dus misschien zullen we het in sommige weekenden beter doen, in een ander weekend zullen de concurrenten het beter doen. Maar het is fijn om er op die manier over na te denken en niet alleen 'the best of the rest' te kunnen zijn'', besluit Norris.

 

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen