Norris: "Had alles nodig om Hamilton achter me te houden"

74fc615c06a84e1f7678355151fb0c243d34e0384a3947fccc1fc8b4

Lando Norris kende een megagoede sprintkwalificatie in Italië. De Brit wist de hele race lang zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton achter zich te houden en pakte tevens de derde startplek voor de Grand Prix van Italië. "Ik moest alles gebruiken om hem achter me te houden", vertelde Norris na afloop tegenover Ziggo Sport.

De McLaren-coureur had een goede start en zat vrij snel naast Hamilton, die erg slecht wegkwam. "De start was oké. Het was tricky", begint Norris. "Ik koos ervoor om Lewis rechts in te halen, daardoor had ik geen slipstream. De coureurs aan de linkerkant hadden dat wel." De Brit won één plek maar verloor er tegelijkertijd ook één aan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

Na de start reed Norris de rest van de sprintkwalificatie met de hete adem van Hamilton in zijn nek. De Mercedes-coureur had DRS en kwam steeds dichterbij. "Ik had alles nodig. Als ik een rondje dacht ik geef niet alles, had hij me kunnen pakken", stelt Norris. De McLaren-coureur wist steeds net genoeg te winnen om Hamilton achter zich te houden. "Hij (Hamilton red.) rijdt in een Mercedes, dus hij was veel sneller. Na drie rondes was hij op zijn mediums al veel sneller dan ik op softs."

"Ik ben nu ook wel een beetje een wereldkampioen, toch?"

Toch lukte het Lando wel om voor de zevenvoudig wereldkampioen te finishen. "Dat ik Lewis, een zevenvoudig wereldkampioen, achter me heb gehouden, maakt mij ook wel een beetje een wereldkampioen, toch?", grapt de Brit. Wat de race betreft, is alles nog mogelijk. Norris hoopt vooral de goede prestaties van de sprintkwalificatie te kunnen evenaren.

Lees ook: Bottas: “DRS-trein gaat inhalen lastig maken”

Lees ook: Max Verstappen: “Ging beter dan verwacht”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Italië VT2 en sprintkwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden