Norris had mentale problemen in eerste F1 seizoen

door Tim Koenders
2020AustralianGrandPrixThursday_2ST0361

Lando Norris heeft naar buiten gebracht dat hij veel angst had tijdens zijn eerste seizoen in de Formule 1. De jonge Brit was erg onzeker en vergeleek zichzelf met de andere coureurs. Door te praten over zijn problemen is hij dit seizoen mentaal een stuk sterker.

Lando Norris kwam vorig jaar in de Formule 1 en was gelijk één van de favoriete coureurs voor vele fans. Met zijn grappen op en rondom het circuit liet hij aan veel mensen zien hoe leuk het allemaal is. Maar zo leuk had de Brit het niet in zijn eerste seizoen. Norris kampte met mentale problemen en was erg onzeker. Zo geeft hij aan op de website van het team. “Ik liet niet aan de wereld zien dat ik eigenlijk erg onzeker en bang was.”

“Ik droomde ervan om in de Formule 1 te rijden. Toen ik de Formule 1 had bereikt vroeg ik me af of ik er eigenlijk wel goed genoeg voor was. Ik vergeleek mezelf met anderen en was erg onzeker. Ik denk dat meer coureurs hier last van hebben gehad maar niemand wil erover praten terwijl we dat echt zouden moeten.” Volgens de McLaren coureur is erover praten de oplossing, vooral met de mensen om je heen zoals familie, vrienden of engineers. “Tijdens de lockdown heb ik er uitgebreid over gepraat, ik wilde mijn tweede jaar positiever ingaan. Het heeft enorm geholpen en ik ben nu een stuk zelfverzekerder.”

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen