Norris hekelt harde band: ''Op regenbanden heb ik meer grip''

Norris-spaanse-gp

Lando Norris is niet blij met de harde band die Pirelli uit voorzorg heeft meegenomen naar de Spaanse Grand Prix. De Brit zegt dat de harde compound verschrikkelijk is en hij op regenbanden meer grip zou hebben gehad. 

Normaal gesproken vindt de Spaanse Grand Prix eind april, begin mei plaats en is het de kickstart voor het Europese seizoen. Vanwege de coronacrisis moest de race worden opgeschoven en vindt het nu plaats onder veel warmere omstandigheden. Voor de zekerheid heeft Pirelli daarom gekozen om de hardste banden mee te nemen (C1, C2 en C3).

''Het was waardeloos. Ik denk dat ik op regenbanden nog meer grip had gehad'', vertelt Norris na de tweede vrije training aan Autosport. ''Ik denk dat het voor iedereen gelijk is. Iedere keer dat mensen op de harde band reden, zagen ze er slecht uit. Toen ze overstapten op de softs of mediums verbeterden ze zich enorm. Ik denk dus dat het niet enkel aan ons ligt. De balans is min of meer oké op de zachte banden en de mediums, maar zodra je de harde banden eronder zet is het verschrikkelijk. We zullen proberen uit te vissen wat ons plan wordt voor de race, maar het kan de zaken leuker maken'', besluit de jongeling.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen