Norris heel blij met P2: "Hebben hier jaren naartoe gewerkt"

2021AustrianGrandPrixSaturdayGP2109_140150_ONY9735

Het hele weekend zagen de McLaren-bolides er al sterk uit en tijdens de race lieten ze nogmaals zien dat het team mee kan strijden voor het podium. Na een bloedstollende race op het circuit van Monza, heeft Lando Norris voor het eerst in zijn Formule 1-carrière een tweede positie weten te bemachtigen. 

"We hebben hier jaren lang naartoe gewerkt en nu hebben we eindelijk een één-tweetje te pakken", vertelde een zeer tevreden Norris na afloop van de race in Italië tijdens het podium-interview. De Brit bedankte de fans en met name zijn team voor het harde werk. "Het is een goede stap voor ons en ik ben blij voor Daniel." Met 132 punten staat Norris momenteel op de vierde positie in het kampioenschap.

2021ItalianGrandPrixSaturdayGP2114_100400_09I0612-700x467
Foto: McLaren Media Centre

'Blij met tweede plek'

De Grand Prix van Italië kende veel uitvallers, met onder andere Lewis Hamilton en Max Verstappen, waardoor het team van McLaren de kans kreeg op een eerste en tweede plek. Na een strategische beslissing om de McLaren-coureurs niet met elkaar te laten vechten, heeft het team de kans gegrepen, en met succes. Dit resultaat is door het team voor het laatst behaald in 2010. "Natuurlijk wil je voor de overwinning gaan, maar ik ben hier ook voor het team en ik krijg mijn kans nog wel in de toekomst. Ik ben blij met mijn tweede plek."

Lees ook: Ricciardo wint GP van Italië na crash Verstappen en Hamilton

Lees ook: Larry ten Voorde prolongeert Porsche Supercup-titel

Lees ook: Verstappen: "Hamilton kneep me in bocht 1 al af"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen