Norris kijkt uit naar Mugello: ''Kwalificatie gaat ongelofelijk zijn''

door Hidde Wissels
lando-norris-artikel

Lando Norris kijkt er naar uit om op het circuit van Mugello te gaan rijden, ook al denkt hij dat inhalen daar erg lastig gaat zijn. De McLaren-coureur kijkt vooral uit naar de kwalificatie die volgens hem 'ongelofelijk' gaat zijn. 

Norris reed tijdens het Britse Formule 4-kampioenschap al eens eerder op het Italiaanse circuit. Volgens hem worden de snelle bochten een fysieke uitdaging voor de coureurs.

''Ik kijk er naar uit', vertelt hij aan Motorsport.com. "Ik reed in 2015 al op het circuit en het was echt gaaf. Het zijn bochten met een zeer hoge snelheid, of bochten met gemiddelde tot hoge snelheid en het heeft geen strakke chicanes. Het is bijna zoals Oostenrijk in zekere zin, zonder de grote remzones.

"Deze bochten met hoge snelheid testen de fysieke eigenschappen van de bestuurder tot het uiterste. In dit soort bochten komt een Formule 1-auto het meest tot zijn recht. Dan merk je pas hoe snel een F1-auto is.''

Volgens Norris is het op Mugello net zo moeilijk inhalen als op de Hungaroring in Boedapest, waar de derde Grand Prix van 2020 is verreden.

"Het is misschien niet het beste circuit om te racen. Ik weet niet of je veel inhaalacties zult zien tussen bocht 1 en de laatste bocht, dus ik denk dat het in sommige opzichten bijna op Hongarije zal lijken. Maar tegelijkertijd is het een geweldig circuit, dus ik denk dat de kwalificatie ongelooflijk zal zijn'', besluit Norris.

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen