Norris: ''Met de Mercedes-motor hebben we een beter pakket''

door Hidde Wissels
2020AbuDhabiGrandPrixSaturday_GP2017_125203_1ST6133

McLaren-coureur Lando Norris gelooft dat de Britse renstal dit jaar een sterker pakket heeft dan het vorige seizoen. McLaren heeft de Renault-motor namelijk ingeruild voor de Mercedes-krachtbron. 

Tussen 1995 en 2014 wist McLaren Mercedes drie wereldtitels binnen te slepen. De drie jaren daarna kende het een moeilijke tijd tijdens de samenwerking met Honda. Vanaf 2018 lag de Renault-motor achterin de bolide. Het nieuwe contract met Mercedes geldt vanaf dit seizoen tot en met 2024.

''Ik denk dat het een beter pakket is", zei Norris tegen Autosport. ''Het heeft meer kracht en het is betrouwbaarder. Het is een iets beter passend pakket, dus als geheel heeft het veel positieve punten. Ik weet nog niet alles, dus ik weet zeker dat er een paar minpunten zijn en er zullen veel nieuwe dingen komen. Er zullen een aantal dingen zijn die wat lastiger zijn, maar als pakket zou het veel beter moeten zijn en dat geeft ons het vertrouwen dat het ons verder naar de top zal brengen."

De chassis van de auto's van dit jaar blijven hetzelfde als het afgelopen seizoen. Norris denkt dat er veel voordelen hieraan zitten, omdat er nog veel valt te leren aan de auto.

''Met de lastige auto die we hadden, de worstelingen, de positieve en negatieve punten, zijn er nog veel dingen waar we tot 2021 aan moeten werken", zei Norris. Ik denk dat het goede aan het hebben van slechte dingen is, dat je kunt proberen eraan te werken en ze in positieve punten om te zetten en het zal de auto sneller maken. Dat is een goede zaak.''

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden