Norris over eerste pole: "Risico heeft vruchten afgeworpen"

2021RussianGrandPrixSaturdayGP2115_131100RB2_5256

Ondanks een regenachtige dag kon de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland doorgaan. Vlak voor het einde besloten alle teams om over te stappen op de softs, wat uiteindelijk resulteerde in een onverwachte top 3. Lando Norris pakte zijn moment door voor het eerst in zijn Formule 1-carrière pole position te bemachtigen. 

Met een brede glimlach gaf Norris een interview bij Johnny Herbert direct na de kwalificatie in Rusland. "Het voelt fantastisch. Het was een goede beslissing om op het einde op slicks te gaan rijden." De Brit is ontzettend tevreden en bedankte zijn team voor het geweldige werk dat ze leveren. "Ik had niet verwacht dat we echt een pole zouden pakken, maar het is gelukt en dat is geweldig."

'Risico genomen'

Afgezien van het feit dat Norris zes tienden sneller was dan Carlos Sainz, die zich kwalificeerde op de tweede positie, was het niet gemakkelijk. De ronde ervoor was de Brit nog twee seconden langzamer, waardoor hij niet het vertrouwen had dat hij veel zou kunnen verbeteren ten opzichte van die voorgaande ronde. "Ik heb de banden heel goed warm gehouden. Een beetje risico heb ik wel genomen, maar dat heeft zijn vruchten afgeworpen", aldus Norris.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

De eerste bocht

Het circuit in Sotsji staat erom bekend dat pole position niet altijd de beste uitgangspositie is voor de start van de race. Om die reden is het nog even afwachten hoe dit gaat verlopen. "Ik kijk er niet heel erg naar uit om als eerste op de eerste bocht af te rijden", veronderstelde de Brit met een knipoog. "Je weet het nooit."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

'Geweldig resultaat'

Het team van McLaren boekt momenteel veel goede resultaten. Na het een-tweetje bij de Grand Prix van Italië, kan het team de stijgende lijn voortzetten. "We hadden het niet verwacht, maar met dit soort weersomstandigheid krijg je wel mogelijkheden. Het is een geweldige start na het resultaat in Monza en hopelijk kunnen we dat tijdens de race opnieuw doen."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Lees ook: Sainz: "Heb goede tow nodig bij start van de race"

Lees ook: Lando Norris pakt pole position voor de GP van Rusland

Lees ook: Formule 2-race uitgesteld wegens slechte weer

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden