Norris positief getest op het coronavirus

2020AbuDhabiGrandPrixSaturday_GP2017_125203_1ST6133

Lando Norris is tijdens zijn vakantie in Dubai positief getest op het coronavirus. De Brit merkte dat hij zijn smaak- en reukvermogen aan het verliezen was en liet zich testen. Die test bleek positief te zijn. Zowel de 21-jarige als zijn renstal McLaren bevestigen dit nieuws.

McLaren heeft in een verklaring bevestigd dat Norris nu twee weken in quarantaine moet zitten:

''McLaren kan bevestigen dat Lando Norris maandag positief is getest op het coronavirus in Dubai, waar hij momenteel op vakantie is voorafgaand aan een gepland trainingskamp. Nadat hij merkte dat hij geen smaak en geur meer had, werd hij onmiddellijk getest en het team op de hoogte gebracht. Vanwege de lokale regelgeving zit hij nu veertien dagen lang in quarantaine. Hij voelt zich momenteel goed en heeft geen andere symptomen."

Norris is de vierde coureur die positief is getest op COVID-19. Sergio Perez mistte hierdoor de twee Britse Grands Prix, terwijl teamgenoot Lance Stroll de Duitse Grand Prix aan zijn neus voorbij moest laten gaan vanwege een positieve test. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kon niet deelnemen aan de Sakhir Grand Prix, waar George Russell hem verving.

''Gisteren verloor ik mijn smaak- en reukvermogen. Ik ben meteen in quarantaine gegaan en heb me laten testen", schrijft Norris in een bericht op social media. ''De test bleek positief te zijn, dus ik heb dat iedereen verteld waarmee ik in contact ben geweest en dat ik de komende 14 dagen in quarantaine zal blijven zitten. Ik voel me goed en heb geen andere symptomen, maar ik wilde het jullie allemaal laten weten. Pas op'', besluit Norris.

https://twitter.com/McLarenF1/status/1346458645614243840

https://twitter.com/LandoNorris/status/1346458552769146880

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen