Norris: 'Probeerde zo hard mogelijk te gaan'

M232761

Hoewel het voor de coureurs die gisteren tijdens de GP van Oostenrijk om wat voor reden dan ook uitvielen een weekend zal zijn om snel te vergeten, is Lando Norris nog helemaal in de wolken. Hij behaalde gisteren zijn allereerste Formule 1-podium en dat is iets wat de Brit niet snel zal vergeten. 

"Ik ben helemaal sprakeloos", wist Norris nog net uit te brengen. De Brit moest in de laatste rondes van de race vechten voor de derde plek op het podium. Als eerste moest Norris zo snel mogelijk langs de Racing Point van Perez zien te komen. Perez kreeg namelijk nog vijf seconden straf voor te snel rijden door de pitlane. Toen Norris voorbij was gegaan aan Perez, kreeg ook Hamilton vijf seconden straf voor het incident met Albon.

Voor het team van McLaren was het toen al duidelijk: Norris maakte kans op het podium. De laatste rondes moest Norris flink stampen en alles open zetten om zo hard mogelijk in te lopen op de Mercedes van Hamilton. De laatste ronde van de Brit was grandioos en hij zette niet alleen de snelste rondetijd van de race neer, maar pakte ook de derde podiumplek. In de onderstaande video kun je nog één keer nagenieten van de heerlijke boordradio van Norris en zijn team.

Norris zelf dacht in eerste instantie dat zijn kansen op een podium al verknoeid waren. Met nog maar een paar rondes te gaan, moest hij vechten met zijn teamgenoot Carlos Sainz om zijn plek te behouden. "Ik gaf niet op en het lukte me om Perez in te halen en het podium te pakken. De laatste rondes waren enorm cool en ik heb zo hard gereden als ik kon", vertelde Norris na afloop.

https://twitter.com/LandoNorris/status/1279853813357252608

https://twitter.com/F1/status/1280045065016971264

Feest vieren

De eerste podiumplek van Norris zorgde niet alleen bij hem en het team van McLaren voor veel vreugde. Ook fans van de Brit waren feest aan het vieren en dat leverde een nieuwe en best wel komische meme op.

https://twitter.com/F1/status/1279866890874056704

Lees ook: Alfa Romeo krijgt boete voor loskomen wiel Raikkonen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen